Vegolasagne med soltorkad tomat

11
0
Vegolasagne med soltorkad tomat

Lasagne är både gott, mättande och enkelt att göra – speciellt vegolasagne som går snabbt att laga! I denna lasagne blandas créme fraiche med pastasås, tapenade och bönor ihop till en sås. Varva sedan lasagneplattorna med paprika och sås i en ugnsform. Avsluta med sås och riven mozzarella och servera med sallad. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2019

Vegolasagne med soltorkad tomat

Ingredienser

4 portioner
2
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
530 g
grillad paprika
2 dl
lätt crème fraiche
2
förp pastasås med basilika (à 390 g)
130 g
tapenade soltorkad tomat
-
salt
-
peppar
12
lasagneplattor
125 g
mozzarella
1
krispsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (från ägg).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3608 KJ / 859 kCal
Fett 38 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 95 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept