Lasagne med oliver och mozzarella
En vegetarisk lasagne med oliver och mozzarella, som är underbart god. Blanda olivbitar, tomater, crème fraiche och kryddorna till en sås som du varvar med lasagneplattorna. Avsluta med olivsåsen och mozzarellaost före du gräddar allt i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
20 svarta oliver
500 g krossade tomater
2 dl lätt crème fraiche
3 msk fryst basilika eller provencalska kryddor
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
150 g mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott tillsammans med en råkostsallad med vitlöksdressing. Blev dock väldigt blöt och rinnig.
Maria
2023-06-24Funkar det att använda torkade lasagneplattor?
Malin
2021-09-06Hej Malin! Ja det kan gå men tillagningstiden och kanske även mängden sås kan behöva justeras. Håll koll i ugnen och se om du behöver hälla på mer sås. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-07Supergott och otroligt lättlagat. Men dubbla gärna såsen eller gör lite mer. Tyckte det inte räckte till riktigt
Anna marianne
2021-08-24