Vegolasagne med majs och soltorkad tomat
En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt crème fraiche vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
Att ha hemma
För alla
Kontrollera noga innehållet på tomatcrèmen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte linser (för undvika bullrig mage) mot quinoa som kokat med veg buljong, balsamvinäger, o liquid smoke. Tog även i rostade solrosfrön för mer protein o smak. Toppade med riven parmesanost. Mums 🙂
Ola
2024-08-25Väldigt bra grundrecept som kan kompletteras med vad det nu finns för grönsaker hemma. Jag bara rör ihop ingredienserna kalla, det blir bra det med.
Lina
2024-06-03Bästa receptet. Lagat 100 ggr, precis så som receptet är.
Sara
2023-11-28