Vegolasagne med majs och soltorkad tomat
En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt crème fraiche vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2018
Ingredienser
4 portioner
1 förp majskorn (à 340 g)
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
390 g krossade tomater med vitlök
500 g passerade tomater
130 g tapenade soltorkadtomat
12 lasagneplattor
5 dl lätt crème fraiche
1 sallad
Att ha hemma
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3076 KJ / 734 kCal
Fett27 g
Salt4.11 g
Kolhydrater88 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte linser (för undvika bullrig mage) mot quinoa som kokat med veg buljong, balsamvinäger, o liquid smoke. Tog även i rostade solrosfrön för mer protein o smak. Toppade med riven parmesanost. Mums 🙂
Ola
2024-08-25Väldigt bra grundrecept som kan kompletteras med vad det nu finns för grönsaker hemma. Jag bara rör ihop ingredienserna kalla, det blir bra det med.
Lina
2024-06-03Bästa receptet. Lagat 100 ggr, precis så som receptet är.
Sara
2023-11-28