En lasagne behöver inte vara särskilt avancerad om man gör den vegetarisk. Byt ut köttet mot proteinrika gröna linser och koka upp dem tillsammans med majs i en mustig tomatsås. Låt créme fraiche vikariera som bechamelsås och du sparar ännu mer tid.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
51 2018
Kontrollera noga innehållet på tomatcrèmen.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor
Gör laktosfri: välj laktosfri créme fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ann-christine
12/6/2020Bästa enklaste rätten som går superfort att göra, bland det godaste jag ätit, mums.
Sara
12/6/2020Kommenterar sällan recept men det här har verkligen blivit en favorit hemma hos oss. Lättlagat som sjutton, gott och mycket mat så man får lunchlådor. Dessutom väldigt god även när man värmer resterna i micron. Kan rekommendera att man tar 2 paket färska lasagneplattor, då blir det många härliga lager. Ta också vanlig creme fraishe, inte lätt. Extra gott om man har lite smakrik ost att dra på creme fraishen och vrid på lite salt och peppar. Majs verkar ju för övrigt vara alla småbarns favorit, funkar även för ettåringar!
Anna
11/24/2020Bytte ut passerade tomater mot pizzasås + hade fetaost på toppen + kryddade upp såsen lite mer. Blev väldigt gott!