Morotsburgare med fetaostkräm och avokado
Våra morotsbiffar är ett mumsigt lakto-ovo-vegetariskt alternativ till den klassiska hamburgaren. Servera morotsburgaren i hamburgerbröd tillsammans med fetaostkräm och skivad avokado.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
3/4 dl blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
500 g morötter
2 salladslökar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 4 msk rapsolja (till stekning)
Fetaostkräm
2 förp fetaost (à 150 g)
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad färsk oregano
1/4 riven vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 kruka basilika
Till servering
2 avokado
8 hamburgerbröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4355 KJ / 1040 kCal
Fett64 g
Salt3 g
Kolhydrater81 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!
Rebecka
2021-04-14Fetaost-krämen gjorde hela burgaren!
Åsa
2021-04-05Väldigt gott! Hade lite ost och smörgåsgurka också på burgaren
Jennie
2021-04-02