Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetaburgare med grönsaksröra

Goda och saftiga burgare av fetaost och nötfärs. Servera fetaburgarna tillsammans med en härlig grönsaksröra och kokt pasta eller ris. Fantastiskt gott och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj hastigt de frysta grönsakerna i hett vatten. Låt rinna av ordentligt i en sil.
  2. Hetta upp en kastrull med oljan och fräs grönsakerna i 2-3 minuter. Häll på salsan och låt småputtra i ca 5 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Blanda färs, ägg och fetaost. Forma till runda burgare. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek burgarna i ca 3 minuter per sida i en het lättoljad stekpanna. Servera med grönsaksröran och ris eller pasta.
    (I näringsberäkningen ingår ris.)

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse frysta ratatouille-grönsaker (à 400 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk mild salsa (à ca 300 g)
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
  • 600 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl tärnad fetaost
  • ev ris eller pasta till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2776 kJ / 664 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden