Aubergineburgare med parmesan och avokado

En delikat vegoburgare där auberginen steks och sedan gratineras i ugnen med riven ost och ströbröd. Montera de gyllene aubergineskivorna på bröd tillsammans med tunna skivor rödlök, krämig avokado, mozzarella och krispig cosmopolitansallad. Strö över nymald svartpeppar och hugg in!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Ingredienser
4 portioner
Burgare
2 auberginer
salt
peppar
3 msk olivolja
2 dl riven ost
1 dl ströbröd
Tillbehör
1 rödlök
2 avokador
2 förp mozzarella (à 125 g)
1/2 cosmopolitansallad
8 hamburgerbröd
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3419 KJ / 817 kCal
Fett42 g
Salt3.44 g
Kolhydrater73 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer