Aubergineburgare med parmesan och avokado

8
0
Aubergineburgare med parmesan och avokado

En delikat vegoburgare där auberginen steks och sedan gratineras i ugnen med riven ost och ströbröd. Montera de gyllene aubergineskivorna på bröd tillsammans med tunna skivor rödlök, krämig avokado, mozzarella och krispig cosmopolitansallad. Strö över nymald svartpeppar och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2017

Aubergineburgare med parmesan och avokado

Ingredienser

4 portioner

Burgare

2
auberginer
-
salt
-
peppar
3 msk
olivolja
2 dl
riven ost
1 dl
ströbröd

Tillbehör

1
rödlök
2
avokador
2
förp mozzarella (à 125 g)
1/2
cosmopolitansallad
8
hamburgerbröd

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.

Gör så här

Tips

Värm bröden i ugn eller brödrost.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3419 KJ / 817 kCal
Fett 42 g
Salt 3.44 g
Kolhydrater 73 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept