Fiskburgare med sötpotatis och avokado

Här är ett recept på riktigt smarrig fiskburgare rostad sötpotatis och en härlig avokadokräm. Du fyller hamburgaren med panerade fiskfiléer, krispig sallad, tomat och lök. En garanterad succé på middagsbordet. Som tillbehör gör en fräsch avokadokräm med en hint av citron och rostad sötpotatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g sötpotatis
1 msk olivolja
salt
peppar
4 frysta panerade fiskfiléer
Avokadokräm
2 avokador
1 msk olivolja
1/2 citron
Tillbehör
1 rödlök
2 tomater
1 huvudsallad
4 hamburgerbröd
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3305 KJ / 792 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater89 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det är goty
Aneta
2023-05-21Den är så bra! Bästa alternativet till vanlig hamburgare!
Grazyna
2021-11-15Lättlagad och skön rätt jag tror att jag också kan nyttja redolagad remoulade dressing från ICA till ett gott val.
June
2020-09-24