Fiskburgare med sötpotatis och avokado

203
2
Fiskburgare med sötpotatis och avokado

Här är ett recept på riktigt smarrig fiskburgare rostad sötpotatis och en härlig avokadokräm. Du fyller hamburgaren med panerade fiskfiléer, krispig sallad, tomat och lök. En garanterad succé på middagsbordet. Som tillbehör gör en fräsch avokadokräm med en hint av citron och rostad sötpotatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016

Fiskburgare med sötpotatis och avokado

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
sötpotatis
1 msk
olivolja
-
salt och peppar
4
frysta panerade fiskfiléer

Avokadokräm

2
avokador
1 msk
olivolja
1/2
citron

Tillbehör

1
rödlök
2
tomater
1
huvudsallad
4
hamburgerbröd

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, mjölkprotein och laktos.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt avokadokrämen med pressad vitlök och cayennepeppar.

Vad tyckte du om receptet?

203

Kommentarer

June

9/24/2020

Lättlagad och skön rätt jag tror att jag också kan nyttja redolagad remoulade dressing från ICA till ett gott val.

Jeannette

3/31/2016

Jättegott men vill man att fisken ska vara knaprig så föreslår jag att man steker den i stekpannan.

Näringsvärde per portion

Energi 3305 KJ / 792 kCal
Fett 36 g
Salt 3 g
Kolhydrater 89 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept