UNDER 45 MIN | Medel

Hamburgare med avokadoröra

Att bjuda familjen på hamburgare brukar gå hem som vardagsrätt. Här adderar du dessutom en krämig avokadoröra att ha på, samt lite fräscha tomatskivor och krispiga salladsblad. Sen är det bara att hugga in och njuta av middagen!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt i ugnen.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar. Häll ut på den förvärmda plåten och sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och mosa det med en gaffel i en bunke. Pressa i vitlök och rör ner chilisås samt smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i skivor och plocka loss salladsbladen.
  5. Stek burgarna i oljan på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
  6. Värm brödet i ugnen och servera burgarna i bröden med potatis och alla tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk chilisås
  • 2 tomater
  • 1/2 förp krispsallad
  • 1 förp färska hamburgare (à 425 g)
  • 2 msk olja
  • 4 hamburgerbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 3111 kJ / 740 kCal