Minestrone med varm pestomacka

5
1 Klimatsmart
Minestrone med varm pestomacka

Minestrone är en klassisk italiensk soppa som här tillagas i en helt grön variant. Milda mustiga smaker från de nyskördade rotfrukterna och mättande risoni passar både små och stora soppälskare. Servera med en varm macka med lantbröd och pesto på.

Skriv ut
Minestrone med varm pestomacka

Ingredienser

4 portioner
2
morötter (à ca 100 g)
1
palsternacka (à ca 200 g)
1/2
purjolök (à ca 300 g)
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 msk
tomatpuré
15 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
risonipasta
380 g
kokta cannellinibönor
-
salt
-
peppar
1
kruka persilja
4
brödskivor
1 dl
pesto basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, brödet och peston.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pasta och bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anna

12/30/2020

Inte mycket till smak i soppan tyvärr

Näringsvärde per portion

Energi 2530 KJ / 605 kCal
Fett 24 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 72 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept