Kräftminestrone med risoni

10
0
Kräftminestrone med risoni

Skaldjur i en minestrone? Denna otippade kombo av smaker går både snabbt att laga och snabbt att äta upp. Precis som i en klassisk minestrone är fänkål, morötter och pasta grunden i denna vitlöksdoftande soppa, men här bjuder vi dessutom in kräftstjärtar. Toppa med persilja och njut av en ny vardagsfavorit.

Skriv ut
Kräftminestrone med risoni

Ingredienser

4 portioner
1
fänkål (à ca 300 g)
2
morötter
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
2 msk
tomatpuré
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
500 g
passerade tomater
2 tsk
timjan
2
burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 1/2 dl
risonipasta
1/2
kruka persilja

Bröd

300 g
bake off minibaguetter (gärna flerkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, risonin och brödet i övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut risoni och välj glutenfri pasta. Välj glutenfritt bröd att servera till.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2365 KJ / 564 kCal
Fett 10 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 80 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept