Kräftminestrone med risoni

10
0
Kräftminestrone med risoni

Skaldjur i en minestrone? Denna otippade kombo av smaker går både snabbt att laga och snabbt att äta upp. Precis som i en klassisk minestrone är fänkål, morötter och pasta grunden i denna vitlöksdoftande soppa, men här bjuder vi dessutom in kräftstjärtar. Toppa med persilja och njut av en ny vardagsfavorit.

Skriv ut
Kräftminestrone med risoni

Ingredienser

4 portioner
1
fänkål (à ca 300 g)
2
morötter
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
2 msk
tomatpuré
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
7 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
500 g
passerade tomater
2 tsk
timjan
2
burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
1 1/2 dl
risonipasta
1/2
kruka persilja

Bröd

300 g
bake off minibaguetter (gärna flerkorn)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, risonin och brödet i övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut risoni och välj glutenfri pasta. Välj glutenfritt bröd att servera till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2365 KJ / 564 kCal
Fett 10 g
Salt 4.7 g
Kolhydrater 80 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept