Vegominestrone med risoni och surdegsbaguette

Mmmmminestrone! Vi älskar minestronesoppa. Här gör du din alldeles egna, från scratch. Den får gärna serveras tillsammans med surdegsbaguette bredda med färskost och soltorkade tomater. Mmmmums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2023

Ingredienser
4 portioner
Minestrone
1 rödlök
3 morötter
1 fänkål
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
10 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 1/2 dl risonipasta
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 kruka rosmarin
2 msk pesto calabrese
250 g frysta gröna ärtor
salt
peppar
Till servering
1 bake off surdegsbaguette (à 250 g)
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
125 g färskost med vitlök och örter
Gör så här
00:11:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3120 KJ / 744 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater89 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Brödet höjde rätten,passade väldigt bra till soppan
Alexandra
2023-03-15Ok, men jag ville ha mer vätska i.
Sarah
2022-02-24Hej, Jag fick inte med fänkål i matkassen utan kålrabbi. Antar att det går bra ändå…
Christina
2022-02-21Hej Christina! Allt med som inte rör själva receptet får du gärna skicka till vår kundservice.https://www.ica.se/kundservice/ så hjälper de dig med felleveranser osv. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2022-02-22