Vegominestrone med risoni och surdegsbaguette

4
1 Klimatsmart
Vegominestrone med risoni och surdegsbaguette

Mmmmminestrone! Vi älskar minestronesoppa. Här gör du din alldeles egna, från scratch. Den får serveras tillsammans med surdegsbaguette bredda med färskost och soltorkade tomater. Mmmmums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2021

Vegominestrone med risoni och surdegsbaguette

Ingredienser

4 portioner

Minestrone

1 rödlök
3 morötter
1 fänkål
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
10 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 1/2 dl risonipasta
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 kruka rosmarin
2 msk pesto calabrese
250 g gröna ärtor
salt
peppar

Till servering

1 surdegsbaguette
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 200 g)
125 g färskost med vitlök och örter

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och peston.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av pesto och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto och byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Koka med 2 lagerblad i soppan (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Sara

2021-10-19

Helt ok, men hade varit godare utan ärtorna i.

Näringsvärde per portion

Energi 3120 KJ / 744 kCal
Fett 30 g
Salt 5 g
Kolhydrater 89 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept