Minestronesoppa med rimmad bog och ärtor

15
3
Minestronesoppa med rimmad bog och ärtor

Kvällens middag bjuder på en mustig och supergod minestronesoppa! Det rimmade fläsket och morötterna tärnas och steks med vitlök och får sedan puttra i en härlig tomatsås och buljong. När smakerna har gift sig och väldoften spridit sig i köket vänds risonin och de gröna ärtorna ner. Servera den smarriga soppan med nygräddade baguetter och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Minestronesoppa med rimmad bog och ärtor

Ingredienser

4 portioner
4
baguetter (à 70 g)
1
morot
ca 300 g
skivat rimmat bogfläsk
1 msk
olja
-
salt och peppar
1
vitlöksklyfta
390 g
pastasås tomat & chili
1 msk
tomatpuré
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller buljong)
1 1/2 dl
risonipasta
250 g
små ärtor

För alla

Rätten innehåller gluten.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Dela bröden och bred på lite smör och pressad vitlök innan ni gräddar bröden så får ni en smarrig vitlöksbaguette.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Cecilia

2017-11-08

Riktigt god. La till mer grönsaker, mer morot, broccoli, purjolök och paprika som först fick steka i olivolja på svag värme tillsammans med örsalt.

Elisabeth

2017-08-08

Lite stark smak för dom minsta, annars god.

Rosita

2017-08-07

Bra och god middagssoppa. Tärnade i en lök också.

Näringsvärde per portion

Energi 3172 KJ / 758 kCal
Fett 35 g
Salt 5.21 g
Kolhydrater 77 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept