Minestronesoppa med rimmad bog och ärtor

Kvällens middag bjuder på en mustig och supergod minestronesoppa! Det rimmade fläsket och morötterna tärnas och steks med vitlök och får sedan puttra i en härlig tomatsås och buljong. När smakerna har gift sig och väldoften spridit sig i köket vänds risonin och de gröna ärtorna ner. Servera den smarriga soppan med nygräddade baguetter och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Ingredienser
4 portioner
4 baguetter (à 70 g)
1 morot
ca 300 g skivat rimmat bogfläsk
1 msk olja
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
390 g pastasås tomat & chili
1 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller buljong)
1 1/2 dl risonipasta
250 g små ärtor
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3172 KJ / 758 kCal
Fett35 g
Salt5.21 g
Kolhydrater77 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god. La till mer grönsaker, mer morot, broccoli, purjolök och paprika som först fick steka i olivolja på svag värme tillsammans med örsalt.
Cecilia
2017-11-08Lite stark smak för dom minsta, annars god.
Elisabeth
2017-08-08Bra och god middagssoppa. Tärnade i en lök också.
Rosita
2017-08-07