Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Minestrone

Denna smarriga och mättande Minestronesoppa kommer bli mycket uppskattad av både stora och små. Puttra ihop din goda köttfärsröra före du tillsätter den nykokta pastan samt söt majs. Avnjut sedan din smakfulla soppa med nygräddat bröd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka grönsakerna. Fräs dem och färsen med oljan i en gryta, krydda med salt och peppar.
  3. Häll över pastasåsen, tomatpurén och buljongen. Låt det puttra ca 10 minuter.
  4. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner risonin i soppan tillsammans med avrunnen majs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med brödet.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Byt ut risonin mot pasta, t ex makaroner, eller ris.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 minibaguetter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 400 g pastasås chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl risonipasta
  • 340 g majs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3868 kJ / 860 kCal