Minestrone
Denna smarriga och mättande Minestronesoppa kommer bli mycket uppskattad av både stora och små. Puttra ihop din goda köttfärsröra före du tillsätter den nykokta pastan samt söt majs. Avnjut sedan din smakfulla soppa med nygräddat bröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
6 bake-off minibaguetter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
500 g nötfärs
1 msk olja
salt
peppar
ca 400 g pastasås chili
1 msk tomatpuré
10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 1/2 dl risonipasta
1 förp majskorn (à 340 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3347 KJ / 800 kCal
Fett25 g
Salt4.9 g
Kolhydrater96 g
Protein42 g
Kommentarer
Inte den godaste minestronen, det känns som att det fattas nåt. Smakar mest nötkött, inte tomat. Jag hade i tre morötter, mer än dubbelt så mycket tomatpuré och kryddade med vitlökspulver och paprikakrydda också, men det räckte inte riktigt ända fram.
Rebecca
2024-01-26Tänkte göra denna soppa idag. Finns det någon anledning till varför man inte kokar risonin direkt i soppan så att säga? Kanske med lite extra vatten? Funderar på om jag ska våga prova det :)
Jannice
2023-07-04Hej Jannice! Det går att koka risonin direkt i soppan men du behöver passa den noga eftersom risoni sjunker till botten och riskerar att brännas. Så du behöver röra om ofta i soppan. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-05Superbra! Gott och toppen till matlådan dagen efter. Följer receptet och har fått krydda lite extra någon av gångerna.
Karin
2023-01-29