Vego minestrone

30
16 Klimatsmart
Vego minestrone

Minestronesoppa är en perfekt vardagsrätt och dessutom snäll mot klimatet. Grönsaker kokas med passerade tomater och buljong som smaksätts med vitlök och timjan. Släng i den risliknande pastan så den kokas mjuk och rör ner söta majskorn och ärtor. Strö över ost precis innan servering och middagen är klar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Vego minestrone

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1/2 påse morötter (à 500 g)
500 g passerade tomater
2 dl risonipasta
150 g majskorn
salt
peppar
1/2 påse frysta gröna ärtor (à 600 g)
1 1/2 dl riven ost

Att ha hemma

1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk timjan
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Krydda gärna soppan med 2 msk chilisås och 2 tsk paprikapulver (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Helena

2021-11-19

Äntligen ett recept som hela familjen gillar! (Jag tog i och för sig bort ärtorna) Jättegott och enkelt!

Linda

2021-05-11

Gjorde enligt recept, inte särskilt smakrik och fick inte hem hos oss tyvärr

Ulrika

2021-05-07

God soppa tyckte hela vår familj. Dotter på 1 år mumsade glatt i sig fler portioner. Jag kokade dock pastan i vatten och hällde i soppan sist.

Näringsvärde per portion

Energi 1955 KJ / 467 kCal
Fett 11 g
Salt 2 g
Kolhydrater 70 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden