Minestrone med risoni och basilikapesto

13
5 Klimatsmart
Minestrone med risoni och basilikapesto

Här kommer en rykande höstsoppa! Risonin tillför det här lilla perfekta tuggmotståndet, och basilikapeston får stå för det lilla extra till smaken! Härliga grönsaker som morötter, rödlök, ärtor och bönor får också åka i, och du serverar allt med lite krutonger och riven ost. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Minestrone med risoni och basilikapesto

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
2 morötter
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater (à 390 g)
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
4 port risoni
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp små gröna ärtor (à 250 g)
1/2 burk pesto basilika (à 130 g)
1 förp krutonger (à 120 g)
1 dl riven ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Stina

2021-10-25

Helt okej. Men behövs mer än 1 liter vatten, minst 2 buljongtärningar och man kan inte ha i en halv burk pesto om man vill att det andra ska smaka något!

Rebecca

2021-03-31

Ska det vara hela, råa körsbärstomater eller typ en burk med krossade tomater?

Maria

2021-03-18

Enkelt och gott. Kan behövas kryddas på lite extra bara. Peston fick varje familjemedlem hälla i själv efter tycke och smak!

Näringsvärde per portion

Energi 3023 KJ / 725 kCal
Fett 24 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 94 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden