Minestrone med risoni och basilikapesto

9
2 Klimatsmart
Minestrone med risoni och basilikapesto

Här kommer en rykande höstsoppa! Risonin tillför det här lilla perfekta tuggmotståndet, och basilikapeston får stå för det lilla extra till smaken! Härliga grönsaker som morötter, rödlök, ärtor och bönor får också åka i, och du serverar allt med lite krutonger och riven ost. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2020

Minestrone med risoni och basilikapesto

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
2
morötter
1 msk
rapsolja
1
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
1
burk körsbärstomater (à 390 g)
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
4
port risoni
1
förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1
förp små gröna ärtor (à 250 g)
1/2
burk pesto basilika (à 130 g)
1
förp krutonger (à 120 g)
1 dl
riven ost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Cecilia

12/20/2020

Jättegod! Rörde ut peston i creme fraice då jag har lite svårt för intensiteten i pesto.

Annika

12/1/2020

Smakade bara pesto

Näringsvärde per portion

Energi 3023 KJ / 725 kCal
Fett 24 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 94 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept