Minestrone med pancetta och pesto

3
1
Minestrone med pancetta och pesto

Ställ en matig och varm soppa på bordet! Denna minestrone får sällskap av stekt pancetta i pesto, morötter, rödlök och sockerärtor, och den serveras ihop med värmd vitlöksbaguette!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2020

Minestrone med pancetta och pesto

Ingredienser

2 portioner
1/2
rödlök
160 g
tärnad pancetta
8 dl
vatten
1
kycklingbuljongtärning
2
port risoni
1
bake off vitlöksbaguette (à 150 g)
150 g
snackmorot
1/2
förp sockerärtor (à 150 g)
3 msk
pesto basilika

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, peston och i brödet.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri pesto.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anne

11/19/2020

I all sin enkelhet mycket god. Blir en självklar lunchrätt framöver!

Näringsvärde per portion

Energi 3740 KJ / 902 kCal
Fett 39 g
Salt 5.7 g
Kolhydrater 100 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept