Vegominestrone med pestosnurror
En klassisk minestronesoppa blir kvällens middag med en twist. Vid sidan av serveras pestosnurror som görs på pizzadeg, pesto och riven ost. Lika god att doppa snabbt i soppan som att äta till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2022
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
1 msk olja
7 dl vatten
2 förp konserverade körsbärstomater (à 390 g)
1 tsk torkad timjan
3 grönsaksbuljongtärningar
2 port risoni
70 g snackoliver (gärna paprikamix)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 msk pesto calabrese
salt
peppar
Pestosnurror
1 förp pizzadeg (gärna surdeg, à 400 g)
3/4 dl pesto calabrese
1 1/2 dl riven ost (gärna folke)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2952 KJ / 707 kCal
Fett27 g
Salt6 g
Kolhydrater89 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev mer som en gryta men vi hade i lite mycket risoni. Snurrorna var goda och enkla.
Maria
2023-01-29Både soppa och pestosnurrorna var supergoda!
Elsa
2022-09-01Pestosnurrorna var ingen hit,men soppan,sååå god
Alexandra
2022-08-30