Minestrone med risoni och kyckling

Minestrone är en välsmakande soppa från det italienska köket. Denna variant består av örtmarinerad kycklinglårfile och risonisallad med sojabönor i en smakrik buljong som toppas med riven parmesan och basilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
Kycklinglårfilé
300 g kycklinglårfilé
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk rapsolja
1/4 kruka bladpersilja
1/4 dl olivolja
1/2 riven vitlöksklyfta
Risonisallad
1 1/2 dl risoni
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad mynta
1 dl frysta tinade sojabönor
1/2 msk finrivet citronskal
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 msk olivolja
1 gul lök
2 msk olivolja
300 g tomater (300 g motsvarar ca 4 st)
2 msk konc grönsaksfond
6 dl vatten
1 dl riven parmesan
1 kruka basilika
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2217 KJ / 530 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater42 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stJättegott både till middag och som lunch dagen efter, då den mer antagit formen av gryta. La till chiliflakes och en skvätt kycklingfond.
Carola
Jag hittar inte att recepten finns i senaste Buffé som finns angivet.
Hanna
Hej Hanna! Detta är ett "bonusrecept" som ej rymdes i tidningen. Hälsningar Michelle
ICA-köket