Minestrone bowl
En bowl-tolkning på den italienska klassikern minestrone! Med bönor, pasta, tomat och bladspenat blir den en mättande lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt som är uppskattad även av barnen.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 förp blandade kokta bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
250 g pasta (gärna gnocchi)
1 msk olivolja
4 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1 dl riven parmesan
1 msk finrivet citronskal
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1793 KJ / 429 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater63 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hacka i chili med.
Louise
2023-07-12Lägg till chili och stekt grillkorv i bitar.
Louise
2022-02-02Förstår inte alla som säger att det var gott etc.. helt smaklöst, toppa med mängder av parmesan och salt räddar det något. Borde kanske strunta i vattnet och dubbla tomaterna samt lägga till en buljongtärning?
Jonas
2020-04-29