UNDER 45 MIN | Medel

Minestrone bowl

En bowl-tolkning på den italienska klassikern minestrone! Med bönor, pasta, tomat och bladspenat blir den en mättande lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt som är uppskattad även av barnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt och finhacka vitlöken. Dela purjolöken längsmed och skölj noga. Skiva tunt.
  2. Häll av och skölj bönorna. Halvera tomaterna och plocka bladen från basilikan.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hetta upp olivolja i en vid kastrull eller gryta. Fräs lök, vitlök och purjolök tills det mjuknar.
  5. Tillsätt vatten och krossade tomater. Koka ca 10 minuter, rör om då och då.
  6. Tillsätt pastan, bönor och ev mer vatten. Smaka av med salt.
  7. Vänd ner spenaten och parmesanen. Toppa med tomat, basilika, citronskal och peppar.

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj glutenfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 purjolök (à ca 300 g)
  • 1 förp blandade kokta bönor (à 380 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 250 g pasta (gärna gnocchi)
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 1 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 msk finrivet citronskal
  • salt
  • svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1793 kJ / 429 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept