Minestrone bowl

11
6 Klimatsmart
Minestrone bowl

En bowl-tolkning på den italienska klassikern minestrone! Med bönor, pasta, tomat och bladspenat blir den en mättande lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt som är uppskattad även av barnen.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Minestrone bowl

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (à ca 300 g)
1 förp blandade kokta bönor (à 380 g)
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
250 g pasta (gärna gnocchi)
1 msk olivolja
4 dl vatten
1 förp krossade tomater (à 390 g)
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
1 dl riven parmesan
1 msk finrivet citronskal
salt
svartpeppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj glutenfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Louise

2022-02-02

Lägg till chili och stekt grillkorv i bitar.

Jonas

2020-04-29

Förstår inte alla som säger att det var gott etc.. helt smaklöst, toppa med mängder av parmesan och salt räddar det något. Borde kanske strunta i vattnet och dubbla tomaterna samt lägga till en buljongtärning?

Rebecka

2020-04-27

Vad är näringsvärdena? (:

Redaktionen ICAse

2020-04-28

Hej Rebecka! Nu är receptet uppdaterat med näringsvärden. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1793 KJ / 429 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 63 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden