Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat

Snabb, enkel och fantastiskt god fiskrätt som smälter i munnen. Alaska pollock serveras med krämig spenatröra som smaksätts med schalottenlök och citronskal. Dekorera med räkor och färsk dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sjud filéerna försiktigt i lättsaltat vatten, ca 5-6 min. Använd gärna termometer, vi rekommenderar en temperatur på 54°C.
  3. Hacka schalottenlöken och fräs i olivolja. Blanda i tinad bladspenat, lätt crème fraiche och det rivna citronskalet. Smaksätt med salt och peppar och låt spenatcrèmen bli varm.
  4. Lägg den pocherade fisken på en bädd av spenatcrème och dekorera med räkor och färsk dill.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g hela filéer av alaska pollock
  • 1 stor finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 dl skalade räkor till garnering
  • färsk dill för dekoration
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer