Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

41
10
Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

En fräsch vardagshjälte! Stek färsk gnocchi tillsammans med lök, ärtor och spenat och servera med en kräm på den italienska färskosten mascarpone och citron. Strö över valnötter för krisp och toppa med parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

Ingredienser

4 portioner

Citronmascarpone

125 g mascarpone
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
2 krm salt
1 schalottenlök
400 g färsk potatis gnocchi
2 msk smör
2 msk rapsolja
250 g gröna ärtor
2 krm salt
65 g färsk bladspenat

Till servering

1 dl hackade rostade valnötter
hyvlad parmesan
nymalen svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone, smör och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Pia

2022-02-21

Toppen gott ,jag hade knaperstekt bacon i bitar till så att det blev lite matigare .

Sara evira

2022-01-24

Supergott och mycket enkelt och snabbt! Hade även i svartkål och körsbärstomater.

Johanna

2022-01-22

God och smidig vardagsrätt! Minskade mängden salt och serverade med knaperstekt bacon istället för nötter och parmesan. Lagom för tre vuxna.