Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat
13
Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

En fräsch vardagshjälte! Stek färsk gnocchi tillsammans med lök, ärtor och spenat och servera med en kräm på den italienska färskosten mascarpone och citron. Strö över valnötter för krisp och toppa med parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Gnocchi med ärtor och citronmascarpone

Ingredienser

4 portioner

Citronmascarpone

125 g mascarpone
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
2 krm salt
1 schalottenlök
400 g färsk potatis gnocchi
2 msk smör
2 msk rapsolja
250 g gröna ärtor
2 krm salt
65 g färsk bladspenat

Till servering

1 dl hackade rostade valnötter
hyvlad parmesan
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
73 personer har röstat

Kommentarer

Håller med föregående talare, receptet är snarare för 3 än 4:a personer. Då hade vi ändå 100g mer Gnocci än i receptet.

David

2024-07-04

Jättegott, enkelt och snabbt. Vardagsräddare!

Lisa

2023-08-22

Toppgott en rätt jag ska göra fler gånger

Tomas

2023-03-22

Testa liknande recept

Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med grönärtskräm och pasta
Betyg 3.9 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig spenat- och kikärtsgryta med tomat
Betyg 4.5 av 5.
125 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med grönt ärt- och örtsmör
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vårgrön soppa med ädelost
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Under 60 min att tillaga