En fräsch vardagshjälte! Stek färsk gnocchi tillsammans med lök, ärtor och spenat och servera med en kräm på den italienska färskosten mascarpone och citron. Strö över valnötter för krisp och toppa med parmesan.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2021
Kontrollera noga innehållet i gnocchin.
Gör glutenfri: välj glutenfri gnocchi.
Gör laktosfri: byt mascarpone mot laktosfri färskost. Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mascarpone, smör och parmesanost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Kommentarer
Pia
2022-02-21Toppen gott ,jag hade knaperstekt bacon i bitar till så att det blev lite matigare .
Sara evira
2022-01-24Supergott och mycket enkelt och snabbt! Hade även i svartkål och körsbärstomater.
Johanna
2022-01-22God och smidig vardagsrätt! Minskade mängden salt och serverade med knaperstekt bacon istället för nötter och parmesan. Lagom för tre vuxna.