Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.
Ett recept från:
Buffé
nr 4,
2020
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozymn (t ex parmigiano reggiano).
Kommentarer
Eva
2021-03-24Jättegott och enkelt att laga. Det är viktigt att inte ta för mycket citron för att få lagom balans mellan sardell och citronsmak.
Sandra
2021-03-07Väldigt gott, en ny favorit! Härligt kombo av smaker!
Shara
2020-05-03Supergott! Det tog dock tid för sardellerna att smälta i oljan, så börja med såsen samtidigt som du kokar upp pastavattnet, annars hinner pastan kallna.