Bucatini med sardell och pangrattato

18
4
Bucatini med sardell och pangrattato

Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Bucatini med sardell och pangrattato

Ingredienser

4 portioner

Pangrattato (stekta brödsmulor)

2
skivor ljust surdegsbröd
2 msk
olivolja
1 krm
salt
1/2
schalottenlök
400 g
pasta (gärna bucatini)
6
sardellfiléer i olja
1 msk
kapris
1/2 dl
olivolja
2 dl
finriven parmesanost
1 msk
finrivet citronskal
3 msk
färskpressad citronjuice
-
hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozymn (t ex parmigiano reggiano).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Eva

2021-03-24

Jättegott och enkelt att laga. Det är viktigt att inte ta för mycket citron för att få lagom balans mellan sardell och citronsmak.

Sandra

2021-03-07

Väldigt gott, en ny favorit! Härligt kombo av smaker!

Shara

2020-05-03

Supergott! Det tog dock tid för sardellerna att smälta i oljan, så börja med såsen samtidigt som du kokar upp pastavattnet, annars hinner pastan kallna.

Testa liknande recept