UNDER 30 MIN | Avancerad

Bucatini med sardell och pangrattato

Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pangrattato: Riv eller smula brödet och stek i olja på medelvärme tills det är gyllene. Krydda med salt.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar ca 2 dl av pastavattnet (för 4 port).
  4. Fräs löken, sardellerna och kaprisen i olivoljan. När sardellerna har löst upp sig: rör ner pastan och 1 dl pastavatten (för 4 port). Vänd ner parmesan, citronskal och -juice. Tillsätt ev mer pastavatten och rör till en krämig pasta.
  5. Lägg upp på tallrikar och strö över de stekta brödsmulorna och persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd och glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozymn (t ex parmigiano reggiano).

Ingredienser

Portioner: 4
Pangrattato (stekta brödsmulor)
  • 2 skivor ljust surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 schalottenlök
  • 400 g pasta (gärna bucatini)
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 msk kapris
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • hackad persilja