Bucatini med sardell och pangrattato
Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
Pangrattato (stekta brödsmulor)
2 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 schalottenlök
400 g pasta (gärna bucatini)
6 sardellfiléer i olja
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott och enkelt att laga. Det är viktigt att inte ta för mycket citron för att få lagom balans mellan sardell och citronsmak.
Eva
2021-03-24Väldigt gott, en ny favorit! Härligt kombo av smaker!
Sandra
2021-03-07Supergott! Det tog dock tid för sardellerna att smälta i oljan, så börja med såsen samtidigt som du kokar upp pastavattnet, annars hinner pastan kallna.
Shara
2020-05-03