Bucatini med sardell och pangrattato

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
4
Bucatini med sardell och pangrattato

Bucatini är en typ av spaghettiliknande pasta som är tjock och ihålig. Här serverar vi pastan i en ljuvlig rätt med syra från citron och sälta av sardell, kapris och parmesan. Pangrattato, det vill säga brödsmulor eller hemgjort ströbröd, bidrar med krisp.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Bucatini med sardell och pangrattato

Ingredienser

4 portioner

Pangrattato (stekta brödsmulor)

2 skivor ljust surdegsbröd
2 msk olivolja
1 krm salt
1/2 schalottenlök
400 g pasta (gärna bucatini)
6 sardellfiléer i olja
1 msk kapris
1/2 dl olivolja
2 dl finriven parmesan
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och enkelt att laga. Det är viktigt att inte ta för mycket citron för att få lagom balans mellan sardell och citronsmak.

Eva

2021-03-24

Väldigt gott, en ny favorit! Härligt kombo av smaker!

Sandra

2021-03-07

Supergott! Det tog dock tid för sardellerna att smälta i oljan, så börja med såsen samtidigt som du kokar upp pastavattnet, annars hinner pastan kallna.

Shara

2020-05-03

Testa liknande recept

Bruschetta med varm tomatsallad och buffelmozzarella
Betyg 3.5 av 5.
74 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Olivröra
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pollo tonnato
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Panzanella - italiensk brödsallad
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipizza bianca med sardeller, kapris och tryffelsalami
Betyg 2.7 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med tomatsås, oliver och sardeller
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga