Minestronesoppa med oliver och parmesan
En otroligt smakrik, mustig och mättande minestronesoppa med morot, paprika, haricot verts, umamirika gröna oliver och risoni. Soppan kryddas med timjan, vitlök och aromatisk persilja och puttrar tills köket är fyllt av väldoft. Garnera med parmesanflarn och avnjut soppan med nygräddad, frasig surdegsbaguette. Hoppas det smakar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Ingredienser
4 portioner
1 röd paprika
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g tomater
150 g haricots verts (bönor)
2 msk olivolja
salt
peppar
2 msk tomatpuré
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 tsk timjan
1 1/2 dl risonipasta
250 g bake off surdegsbaguetter
2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1/2 kruka persilja
1 förp gröna oliver med pimiento (à 240 g)
ca 50 g riven parmesan eller parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2901 KJ / 693 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater90 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev jättebra
Olivia
2024-11-19Ta extra buljong, en liter blev snålt.
Sara
2024-11-02Riktigt god och dessutom lättlagad (tog sin lilla tid dock med allt hackande)! Slängde med lite broccoli och använde krossade tomater då jag glömt köpa färska, gick också bra. Kom ihåg att röra om så inte risonin fastnar i botten på grytan. Oliverna satte extra sting, så skippa inte dem. Krydda gärna med lite Herbamare.
Sara
2024-10-31