En otroligt smakrik, mustig och mättande minestronesoppa med morot, paprika, haricot verts, umamirika gröna oliver och risoni. Soppan kryddas med timjan, vitlök och aromatisk persilja och puttrar tills köket är fyllt av väldoft. Garnera med parmesanflarn och avnjut soppan med nygräddad, frasig surdegsbaguette. Hoppas det smakar.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
35 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot glutenfri pasta eller kokt ris. Använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt ut den mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kristina
10/17/2018MAtig och mycket god med många smaker. Ska koka upp risonin på sidan nästa gång så att de inte blir så mjuka till dagen efter. Den här som många soppor är ju som godast dagen efter.