En otroligt smakrik, mustig och mättande minestronesoppa med morot, paprika, haricot verts, umamirika gröna oliver och risoni. Soppan kryddas med timjan, vitlök och aromatisk persilja och puttrar tills köket är fyllt av väldoft. Garnera med parmesanflarn och avnjut soppan med nygräddad, frasig surdegsbaguette. Hoppas det smakar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot glutenfri pasta eller kokt ris. Använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt ut den mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det låter mumsfilibbaba med minestronesoppa.
Rolf
2023-01-29Perfekt att hacka ihop på en söndag inför ny vecka. Blir godare av att få vila ett dygn. Tar mindre mängd oliver för barnens skull. Mer vätska, två burkar tomatkross, lite oregano, lite pepparsås på flaska och ibland lite strimlad vitkål eller palsternacka i bitar. Blir mycket mat så pastan (ej risoni för vår del) kokar jag separat, annars blir den för mjuk i matlådan som blir över.
Ronny
2022-01-16Mycket gott. Tog i tunn spagetti ist för risoni och så tog jag bara en burk bönor. Missade dessutom att det skulle vara färska tomater så jag tog en burk krossade som jag lät rinna av. Det blev bra det med.
Sofie
2021-01-25