Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Minestronesoppa med oliver och parmesan

En otroligt smakrik, mustig och mättande minestronesoppa med morot, paprika, haricot verts, umamirika gröna oliver och risoni. Soppan kryddas med timjan, vitlök och aromatisk persilja och puttrar tills köket är fyllt av väldoft. Garnera med parmesanflarn och avnjut soppan med nygräddad, frasig surdegsbaguette. Hoppas det smakar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna morötterna. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i tärningar. Ansa bönorna och skär dem i ca 2 cm långa bitar.
  3. Bryn grönsakerna i olivoljan i en gryta och krydda med salt och peppar. 
  4. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.
  5. Tillsätt buljongen, krydda med timjan och koka upp. Rör ner risonin och koka enligt anvisningen på risoniförpackningen.
  6. Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Skölj bönorna och låt dem rinna av, blanda ner dem i soppan. Späd eventuellt med mer buljong om den blivit för tjock.
  8. Hacka persiljan, låt oliverna rinna av och rör ner allt i soppan.
  9. Servera soppan med baguette och parmesanost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot glutenfri pasta eller kokt ris. Använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller byt ut den mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Dela baguetterna och strö på parmesanen och ringla på lite olivolja innan den bakas av.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g tomater
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
  • 2 tsk timjan
  • 1 1/2 dl risonipasta
  • 250 g bake off surdegsbaguetter
  • 2 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 förp gröna oliver med pimiento (à 240 g)
  • ca 50 g riven parmesan eller parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2901 kJ / 693 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer