Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mexiwok med majs

Mexiwok med majs är en spännande wok som du gör på selleri, purjolök, bönor och majs och serverar med en utsökt sås som du gör på tomatsås från bönorna och lite kryddor. Med kryddorna får rätten en härlig och intensiv smak. En mycket uppskattad rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär sellerin i stavar. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs selleri och purjo i oljan i en wok eller stor stekpanna.
  2. Låt bönorna rinna av i en sil, men spara såsen. Låt majsen rinna av.
  3. Blanda ner bönor och majs i woken. Krydda med spiskummin, salt och chilipeppar. Koka upp såsen från bönorna i en kastrull. Smaka av med citron, salt, chilipulver och chilipeppar. Servera mexiwoken med såsen och en sallad.

Tips

Blir det wok över kan du lägga på nacchips, gratinera med ost och servera som förrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 stjälkar selleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk olja
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 420 g)
  • 1 burk mexicorn
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
Sås
  • sås (från bönorna)
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm chilipeppar
Lägg till i inköpslistan