Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kotlettstek med äppelcidersås och couscoussallad

Ett smaskigt recept på härlig kotlettstek med äppelcidersås och couscoussallad. Du gör rätten av kotlett, couscous, röda bönor, apelsin, salladslök och persilja. Servera köttet med sås av äppelcider och den läckra salladen av couscous.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga kotlettsteken enligt förpackningens anvisning.
  2. Koka couscousen i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Rör ner olivoljan.
  3. Skölj och låt bönorna rinna av. Skär apelsinerna i klyftor och strimla salladslöken.
  4. Blanda couscousen med bönor, apelsinklyftor, salladslök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Värm såsen.
  5. Skär kotlettsteken i skivor.
  6. Servera köttet med sås och couscoussallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller gluten. Kotlettstek med äppelcidersås innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut couscousen mot ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kotlett stek med äppelcidersås
  • 4 portioner fullkorns- eller grov couscous
  • grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk röda bönor à ca 400 g
  • 3 apelsiner
  • 125 g salladslök
  • 1 dl skuren persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer