Chiligryta med bönor

23
2
Chiligryta med bönor

Chiligryta med bönor är en het och mättande gryta som du slänger ihop på nolltid. Nötfärs, kidneybönor, krossade tomater med chili och cayennepeppar bidrar till den fina smaken. Servera med nykokt ris och svalkande gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013

Chiligryta med bönor

Ingredienser

4 portioner
4 portioner ris (eller annat gryn)
1 gul lök
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
410 g kokta kidneybönor
500 g krossade tomater med chili
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
salt och peppar
cayennepeppar
2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Sandra

2014-11-22

Väldigt enkelt och gott, men mer chili behövs! :)

Eva

2014-10-30

Detta blev vääääldigt gott! Som flexitarian bytte jag ut köttfärsen till Anammas färs. Det blev fett gott! Tog även turkisk yoghurt istället för gräddfil, det var också gott. Dubbelt recept blev också bra. Det var inte så starkt som jag tänkte mig så släng i lite extra chili i alla dess sorter!

Näringsvärde per portion

Energi 2513 KJ / 601 kCal
Fett 17.8 g
Kolhydrater 65.5 g
Protein 39.6 g
Läs mer om näringsvärden