Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chiligryta med bönor

Chiligryta med bönor är en het och mättande gryta som du slänger ihop på nolltid. Nötfärs, kidneybönor, krossade tomater med chili och cayennepeppar bidrar till den fina smaken. Servera med nykokt ris och svalkande gräddfil.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs köttfärsen i oljan i en het gryta. Finfördela med en gaffel. Tillsätt löken och fräs en stund till.
  4. Skölj bönorna och låt de rinna av. Tillsätt dem tillsammans med tomater och buljong. Låt koka ihop ca 10 minuter på medelvärme. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  5. Servera chilin med ris och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 1 gul lök
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 tsk olja
  • 410 g kokta kidneybönor
  • 500 g krossade tomater med chili
  • 2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2513 kJ / 601 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB