Chili con Carne
Traditionell het chili con carne som är utmärkt för storkoket och som matlåda. Den kryddstarka, stingiga köttfärsröran gör sig exemplariskt med nybakat bröd och mild gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g köttfärs
2 msk smör
salt
peppar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1/2 tsk chilipulver
3 msk ketchup
3 dl bönor från burk. t.ex. kidneybönor. stora vita bönor och svarta bönor
Till servering
2 dl gräddfil
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag brukar använda krossad tomat med chili om den är nog så det gjorde jag.mycket god annars.
Vera
2024-09-04Med Icas krossade tomater med chili blev stinget det rätta!
Helena
2009-11-16God, men behöver kryddas en hel del till innan det blir ordentlig smak. Använd chilisås istället för ketchup och ha i mer chili. Jag hade även i stark paprika.
Charlotta
2007-10-23