Chili con Carne
Traditionell het chili con carne som är utmärkt för storkoket och som matlåda. Den kryddstarka, stingiga köttfärsröran gör sig exemplariskt med nybakat bröd och mild gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005
Ingredienser
4 portioner
500 g köttfärs
2 msk smör
salt och peppar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
1/2 tsk chilipulver
3 msk ketchup
3 dl bönor från burk. t.ex. kidneybönor. stora vita bönor och svarta bönor
Till servering
2 dl gräddfil
bröd
För alla
Gör gluten-och äggfri: välj bröd som passar.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut gräddfilen och välj bröd som passar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Med Icas krossade tomater med chili blev stinget det rätta!
Helena
2009-11-16God, men behöver kryddas en hel del till innan det blir ordentlig smak. Använd chilisås istället för ketchup och ha i mer chili. Jag hade även i stark paprika.
Charlotta
2007-10-23Gott, men behöver hottas upp en del, jag tog chilisås istället för ketchup och använde färsk chili och paprika.
Anna
2007-02-13