Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Chili con Carne

Traditionell het chili con carne som är utmärkt för storkoket och som matlåda. Den kryddstarka, stingiga köttfärsröran gör sig exemplariskt med nybakat bröd och mild gräddfil.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek köttfärsen i smöret och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Skala och hacka rödlöken grovt och pressa vitlöken.
  3. Blanda löken med köttfärsen och häll på de krossade tomaterna. Krydda med chilipulver och ketchup, låt sjuda i 10 minuter.
  4. Sila och skölj bönorna. Lägg dem i chilin. Låt chilin koka upp så att bönorna blir varma.
  5. Till servering: Servera med gräddfil och bröd.

För alla

Gör gluten-och äggfri: välj bröd som passar.
Gör mjölkfri: stek i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut gräddfilen och välj bröd som passar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 3 msk ketchup
  • 3 dl bönor från burk. t.ex. kidneybönor. stora vita bönor och svarta bönor
Till servering
  • 2 dl gräddfil
  • ev bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer