Chili sin carne med mandel och persilja
En mustig chili sin carne som är busenkel att tillaga och är full av härliga smaker. Selleri, paprika, röd peppar, vitlök och matiga lena bönor får puttra i en smakrik sås gjord på buljong, tomater och soja tills smakerna gift sig. Servera den väldoftande grytan med nykokt ris, garnera med krispiga mandelspån och grön aromatisk persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2017
Ingredienser
4 portioner
2 rödlökar
2 röda paprikor
1/2 stjälkselleri stjälk
1 röd peppar
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 msk strösocker
2 förp hela tomater (à 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk japansk soja
4 port ris
380 g kokta kidneybönor
380 g kokta stora vita bönor
salt
peppar
Till servering
1/2 kruka persilja
50 g mandelspån
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2380 KJ / 569 kCal
Fett15 g
Salt4.45 g
Kolhydrater80.6 g
Protein19.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket i receptet är otydligt.. 1/2 stjälkselleri, menar ni då en halv bunt selleri eller en halv stjälk? Och gällande sojan, är det kinesisk soja eller japansk?
Ina
2019-12-02Hej Ina! Ursäkta att vi varit otydliga. Japansk soja blir bäst här, och en halv stjälk är tanken. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-03Gott, lite hetta som min 6 åring gillade, gör som jag brukar och tillsätter lite risvinäger så höjer det touchen :)
Jimmy
2018-01-07Stjälkselleri är inte riktigt min grej så jag skippade den, men det blev bra utan också!
Nina
2017-09-23