En mustig chili sin carne som är busenkel att tillaga och är full av härliga smaker. Selleri, paprika, röd peppar, vitlök och matiga lena bönor får puttra i en smakrik sås gjord på buljong, tomater och soja tills smakerna gift sig. Servera den väldoftande grytan med nykokt ris, garnera med krispiga mandelspån och grön aromatisk persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
34 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ina
12/2/2019Mycket i receptet är otydligt.. 1/2 stjälkselleri, menar ni då en halv bunt selleri eller en halv stjälk? Och gällande sojan, är det kinesisk soja eller japansk?
Redaktionen ICAse
12/3/2019Hej Ina! Ursäkta att vi varit otydliga. Japansk soja blir bäst här, och en halv stjälk är tanken. Lycka till! Hälsningar Michelle
Jimmy
1/7/2018Gott, lite hetta som min 6 åring gillade, gör som jag brukar och tillsätter lite risvinäger så höjer det touchen :)
Nina
9/23/2017Stjälkselleri är inte riktigt min grej så jag skippade den, men det blev bra utan också!