Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Melon- och halloumisallad med avokadokräm

En sommarfräsch lunch får du genom att kombinera denna melon- och halloumisallad med krämig avokadokräm smaksatt med chili och vitlök. Cashewnötterna gör rätten mer matig och det söta från melonen och sältan från halloumin är en utsökt kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och strimla rödlöken. Dela melonerna på mitten och kärna ur dem. Använd gärna ett kuljärn för att göra melonkulor, eller skär fruktköttet i mindre bitar. Blanda melonen med limeskalet. Dela tomaterna.
  2. Avokadokräm: Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Mixa avokado med vitlök, chili och lime med stavmixer eller i matberedare. Blanda ner matyoghurt, salt och peppar.
  4. Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek osten i olja ca 1 minut på varje sida i en het stekpanna, eller grilla den.
  5. Lägg salladsbladen på ett stort fat. Fördela melon, rödlök, tomater, oliver och ost över. Toppa med nötterna. Servera med avokadokräm och ev Marinerade linser om du vill göra rätten matigare.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader eller använd t ex hårdost eller laktosfri salladsost utan att steka den. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumin med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att steka. Byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 cantaloupemelon (à ca 750 g)
  • 1 honungsmelon (à ca 1 kg)
  • finrivet skal av 1 lime
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 halloumiost (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse blandad sallad (à ca 140 g)
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl rostade och skalade pistasch- eller cashewnötter
Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?