Melon- och halloumisallad med avokadokräm

99
7
Melon- och halloumisallad med avokadokräm

En sommarfräsch lunch får du genom att kombinera denna melon- och halloumisallad med krämig avokadokräm smaksatt med chili och vitlök. Cashewnötterna gör rätten mer matig och det söta från melonen och sältan från halloumin är en utsökt kombination.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Melon- och halloumisallad med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 cantaloupemelon (à ca 750 g)
1 honungsmelon (à ca 1 kg)
finrivet skal av 1 lime
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1 halloumi (à 250 g)
1 msk olivolja
1 påse blandad sallad (à ca 140 g)
1 dl kalamataoliver
1 dl rostade och skalade pistasch- eller cashewnötter

Avokadokräm

2 avokador
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk färskpressad limejuice
1 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
1 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader eller använd t ex hårdost eller laktosfri salladsost utan att steka den. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumin med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att steka. Byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Tanja

2021-07-01

Somrig och supergod sallad!

Cecilia

2021-06-26

Underbart fräsch sallad och lätt att göra. Rostade cashewnötterna var pricken över I:t. Avokadokrämen superb, ska ha resterna till laxen ikväll.

Annika

2020-06-16

Jättegott! Kommer att bli en återkommande sommarrätt hos oss!