Melon- och halloumisallad med avokadokräm

61
5
Melon- och halloumisallad med avokadokräm

En sommarfräsch lunch får du genom att kombinera denna melon- och halloumisallad med krämig avokadokräm smaksatt med chili och vitlök. Cashewnötterna gör rätten mer matig och det söta från melonen och sältan från halloumin är en utsökt kombination.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Melon- och halloumisallad med avokadokräm

Ingredienser

4 portioner
1
rödlök
1
cantaloupemelon (à ca 750 g)
1
honungsmelon (à ca 1 kg)
finrivet skal av 1
lime
1
ask körsbärstomater (à 250 g)
1
halloumi (à 250 g)
1 msk
olivolja
1
påse blandad sallad (à ca 140 g)
1 dl
kalamataoliver
1 dl
rostade och skalade pistasch- eller cashewnötter

Avokadokräm

2
avokador
1
liten vitlöksklyfta
1/2
röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk
färskpressad limejuice
1 dl
matyoghurt (10%)
2 krm
salt
1 krm
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader eller använd t ex hårdost eller laktosfri salladsost utan att steka den. Använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumin med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ som går att steka. Byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Annika

6/16/2020

Jättegott! Kommer att bli en återkommande sommarrätt hos oss!

Cecilia

5/31/2020

Mkt god den skall vi göra om,

Annica

5/26/2020

En variant på den här kanske ikväll? Lite grillad halloumi och grönsak?

Testa liknande recept