Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vaniljkokt melon och mynta med glass och krossade drömmar

Kokt melon kan de va’ gott? Jajamänsan, i en sockerlag med citron och vaniljstång så fördjupas den söta melonsmaken lite extra. Välj orangeköttig melon som cantaloupe eller nätmelon som blir snyggast på efterrättstallrikarna. En dessert som snabbt och enkelt kan förberedas och samtidigt en lätt och elegant avslutning på en bättre middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär melonen i klyftor och dela på hälften. Riv eller strimla det yttersta skalet från citronen.
  2. Koka upp socker, vatten, citronskal och urskrapad vaniljstång. Lägg i melonen och låt sjuda i ca 2 minuter. Dra av från värmen och låt svalna.
  3. Ta upp melonen ur lagen. Strimla myntan och vänd ner i melonen vid servering.
  4. Till servering: Servera melonen med glass, kaksmulor och gärna lite extra mynta.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass. Välj laktosfria kakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut glassen mot mjölkproteinfri glass. Välj mjölkproteinfria kakor.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 cantaloupemelon
  • 1 citron
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 kruka mynta
Till servering
  • glass
  • krossade drömmar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1362 kJ / 325 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer