Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Melonkulor i limelag

Den fräscha fruktiga smaken från melonkulorna blir ännu mer makalös när de får suga åt sig den goda aromen från den syrliga och söta limelagen. En klick glass till och efterrätten är fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vatten med strösocker och juicen från limen i en kastrull. Låt koka ca 3 minuter utan lock till en simmig lag.
  2. Låt kallna och blanda i rivet skal från en lime, kärna honungsmelonklyftan, vattenmelonklyftan och den halva cantaloupemelonen.
  3. Ta ut kulor ur melonerna med ett parisiennejärn (kuljärn) eller en liten sked. Lägg melonkulorna i limelagen och låt stå kallt i minst 3 timmar.

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi, i övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg. 
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Tips

Passar till: lakrits- eller vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 lime
  • 1 honungsmelon (à ca 300 g)
  • 1 klyfta av vattenmelon (à ca 300 g)
  • 1/2 cantaloupemelon
Lägg till i inköpslistan