Melonkulor i limelag

5
1
Melonkulor i limelag

Den fräscha fruktiga smaken från melonkulorna blir ännu mer makalös när de får suga åt sig den goda aromen från den syrliga och söta limelagen. En klick glass till och efterrätten är fulländad.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Melonkulor i limelag

Ingredienser

4 portioner
2 dl vatten
1 dl strösocker
2 lime
1 honungsmelon (à ca 300 g)
1 klyfta av vattenmelon (à ca 300 g)
1/2 cantaloupemelon

För alla

Välj glass som passar för respektive allergi, i övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg. 
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.

Gör så här

Tips

Passar till: lakrits- eller vaniljglass.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Katrina

2005-08-22

helt otroligt enkel efterrätt en sommarkväll. ungarna älskar det. En stor klick vaniljglass och lite vispgrädde smaksatt med lime passar aldeles utmärkt till.