Melonkulor i limelag

Den fräscha fruktiga smaken från melonkulorna blir ännu mer makalös när de får suga åt sig den goda aromen från den syrliga och söta limelagen. En klick glass till och efterrätten är fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Ingredienser
För alla
Välj glass som passar för respektive allergi, i övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Ersätt grädde med mjölkfritt alternativ.
Gör glutenfri: rent havre kan ätas av den som inte tål gluten. "Ren" glass innehåller som regel inte gluten, men läs noga om t ex kakor, viss kola, crisp eller liknande ingår.
Gör äggfri: äggfri glass kan vara svår att få tag i. Kan ersättas med hårt vispad och väl kyld crème fraiche. Smaksätt den ev med vaniljsocker eller smält choklad.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentar
helt otroligt enkel efterrätt en sommarkväll. ungarna älskar det. En stor klick vaniljglass och lite vispgrädde smaksatt med lime passar aldeles utmärkt till.
Katrina
2005-08-22