Marinerade linser

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
1
Marinerade linser

Ett gott och nyttigt vegetariskt alternativ är dessa marinerade linser smaksatta med chili, kapris, mynta och persilja. Med lite riven parmesan på toppen blir linserna fulländade. Rätten är lättlagad och serveras som tillbehör.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Marinerade linser

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta linser (à ca 400 g)
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes
1 msk kapris
1 dl hackad bladpersilja
1 dl hackad mynta eller basilika
1 dl grovt riven parmesan
färskpressad juice av 1/2 citron
1/2 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Sjukt gott! Körde med vitlökspulver och basilika och persilja. Kommer vara välanvänt recept i sommar!

Camilla

2019-04-29

Testa liknande recept

Knäcke på röda linser
Betyg 4.4 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med röda linser
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Texmexsoppa med linser
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Len linssoppa
Betyg 4 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linser med grapefrukt
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalljästa frallor med linser
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga