Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Marinerade linser

Ett gott och nyttigt vegetariskt alternativ är dessa marinerade linser smaksatta med chili, kapris, mynta och persilja. Med lite riven parmesan på toppen blir linserna fulländade. Rätten är lättlagad och serveras som tillbehör.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och skölj kokta röda linser. Blanda med finhackad vitlöksklyfta, chiliflakes, kapris, hackad bladpersilja, hackad mynta eller basilika, grovt riven parmesan, färskpressad juice av citron och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Servera gärna till Melon- och halloumisallad med avokadokräm.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk kokta röda linser (à ca 400 g)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 msk kapris
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta eller basilika
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • färskpressad juice av 1/2 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan