Sallad med honungsmelon, cantaloupe och halloumi
En sommarfräsch lunch får du med denna blandade melonsallad med både cantaloupe och honungsmelon. Stek halloumi och rör ihop en avokadokräm smaksatt med chili och vitlök så blir det ännu godare. Cashewnötterna ger krisp. Det söta från melonen och sältan från halloumin är en utsökt kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
1 cantaloupemelon (à ca 750 g)
1 honungsmelon (à ca 1 kg)
1 lime (finrivet skal och 1 msk saft till avokadokrämen)
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
Avokadokräm
2 avokador
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk färskpressad limesaft
1 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
1 krm peppar
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
1 msk olivolja
1 påse blandad sallad (à ca 140 g)
1 dl kalamataoliver
1 dl pistage- eller cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3070 KJ / 734 kCal
Fett48 g
Salt5.6 g
Kolhydrater40 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt god sallad! Kommer göras många gånger i sommar! Vi hoppade oliverna men la till ett granatäpple - fullträff!
Anna
2023-06-23Somrig och supergod sallad!
Tanja
2021-07-01Underbart fräsch sallad och lätt att göra. Rostade cashewnötterna var pricken över I:t. Avokadokrämen superb, ska ha resterna till laxen ikväll.
Cecilia
2021-06-26