Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Enkel

Melongazpacho

Prova en annorlunda typ av gazpacho! Melongazpacho med mynta, chili, lime och salladslök är allt på samma gång: svalkande, fruktigt, syrligt och hett. Perfekt som kallt och fräscht tillbehör till buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet och mixa slätt tillsammans med chili, limejuice och hälften av myntan smaka av med salt. Späd ev med lite vatten. Ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
  2. Servera gazpachon i små glas och toppa med salladslöken och resten av myntan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 kg kall melon, t ex cantaloupemelon
  • 1/2 - 1 röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl myntablad
  • 2 krm salt
  • 1 finskuren salladslök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 402 kJ / 97 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer