Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Melongazpacho

Prova en annorlunda typ av gazpacho! Melongazpacho med mynta, chili, lime och salladslök är allt på samma gång: svalkande, fruktigt, syrligt och hett. Perfekt som kallt och fräscht tillbehör till buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet och mixa slätt tillsammans med hälften av mynta, chili, limejuice och salt. Späd ev med lite vatten. Ställ i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
  2. Servera gazpachon i små glas och toppa med salladslök och resten av myntan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 kg kall melon, t ex cantaloupemelon
  • 1 dl myntablad
  • 1/2 - 1 röd chilifrukt
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 krm salt
  • 1 finskuren salladslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 402 kJ / 97 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer