Moussaka

Moussaka, den klassiska grekiska gratängen med lammfärs och aubergine i grunden. Moussakan smaksätter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sälta får toppa gratängen.

Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g nöt- eller lammfärs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer
1 tsk salt
3 dl yoghurt , gärna grekisk
3 ägg
1 1/2 krm peppar
150 g fetaost
Serveringsförslag
grönsallad
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:02:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater17 g
Protein52 g
Kommentarer
Detta är inte Moousska! Det måste finnas en béchamel sås muskot ock origami.
Jan
2025-04-09Hej! Jag saknar kanel och muskot i receptet
Tord
2025-04-03Mycket god Vi stekte ett par potatisar ihop med en morot i skivor och la i botten. Sen följde vi receptet och det blev superbra
Göran
2025-03-03