Moussaka

Betyg 3.9 av 5.
363 personer har röstat
83
Moussaka

Moussaka, den klassiska grekiska gratängen med lammfärs och aubergine i grunden. Moussakan smaksätter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sälta får toppa gratängen.

Moussaka

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g nöt- eller lammfärs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer
1 tsk salt
3 dl yoghurt , gärna grekisk
3 ägg
1 1/2 krm peppar
150 g fetaost

Serveringsförslag

grönsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
363 personer har röstat

Kommentarer

Mkt god variant på den klassiska Moussakan!

Annika

2024-11-19

Det här är riktigt dåligt, tilltaget med ägg/feta/yougurt på toppen är karaktärsmord.

Klas

2024-11-11

Originala moussaka innehåller potatis i skivor eventuellt zucchini och i stället för blandningen yoghurt med ägg används beshamelsås med riven ost (inte feta ost). Men detta alternativ ser intressant ut är lättare, menar mindre fet, och jag tänker pröva på det. Jag återkommer med kommentar...

Ioanna

2024-10-07

Näringsvärde per portion

Energi2936 KJ / 702 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater17 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Moussaka med potatis
Betyg 4.4 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade lammracks med caponata och getostcrème
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegspaj med lammfärs
Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärssoppa med bönor och pepparrotskräm
Betyg 4.5 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel vegomoussaka
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Auberginelåda med feta och lammfärs
Betyg 3.6 av 5.
189 personer har röstat
Under 45 min att tillaga