Moussaka

282
59
Moussaka

Moussaka, den klassiska grekiska gratängen med lammfärs och aubergine i grunden. Moussakan smaksätter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sälta får toppa gratängen.

Moussaka

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g nöt- eller lammfärs
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 auberginer
1 tsk salt
3 dl mild naturell yoghurt
3 ägg
1 1/2 krm peppar
150 g fetaost

Serveringsförslag

grönsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och fetaost.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj blandfärs eller lammfärs, vilket ger 40%/30% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

282

Kommentarer

Karl lars-erik

2022-09-26

Tetjana vad är fel i receptet, man ska inte kritisera innan man har något at sätta emot.

Tetjana

2022-08-01

Jag läste receptet, hur denna mardröm kan kallas moussaka. den som skrev detta har någonsin provat hur grekerna lagar moussaka…

Anna-lena

2022-03-28

Älskar denna moussaka, god, lätt att göra.

Näringsvärde per portion

Energi 2936 KJ / 702 kCal
Fett 47 g
Salt 3 g
Kolhydrater 17 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden