Moussaka

214
52
Moussaka

Moussaka, den klassiska grekiska gratängen med lammfärs och aubergine i grunden. Moussakan smaksätter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sälta får toppa gratängen.

Skriv ut
Moussaka

Ingredienser

4
3
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
500 g
kött- eller lammfärs
1
förpackning krossade tomater (à 500 g)
2 msk
tomatpuré
1 tsk
socker
1 tsk
salt
1 krm
peppar
2
auberginer
1 tsk
salt
3 dl
mild naturell yoghurt
3
ägg
1 1/2 krm
peppar
150 g
fetaost

Till servering

grönsallad

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt och laktosfri fetaost.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj blandfärs eller lammfärs, vilket ger 40%/30% minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

214

Kommentarer

Sigrid

2021-07-08

Vilken sorts yoghurt som man kan koka?

Redaktionen ICAse

2021-07-10

Hej Sigrid! Vi har använt en mild yoghurt naturell. Lycka till! Hälsningar Michelle

Yvonne

2021-06-13

Mycket gott och enkelt!

Ingalill

2021-05-23

Varmluft eller vanlig ugn? Lingonet

Redaktionen ICAse

2021-05-25

Hej Ingalill! Det ska vara "vanlig" ugn med över- och undervärme. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2936 KJ / 702 kCal
Fett 47 g
Salt 3.2 g
Kolhydrater 17 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept