Medelhavssallad med tomat, oliver och basilikadressing
Denna vego-sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är en klassisk och god basilikadressing som du kryddar med dijonsenap. Bönor, oliver och ris gjort på kikärtor ger dig bra energi och är mättande. Salladen toppas med krämig mozzarella och krispiga granatäppelkärnor.
Ingredienser
4 portioner
1 dl frysta granatäppelkärnor
finrivet skal och saft av 1 apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
1 kruka basilika
2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt
svartpeppar
4 port havreris eller annat gryn
150 g haricots verts (bönor)
1 silverlök
1/2 gurka
250 g gula körsbärstomater
2 mozzarella (à 125 g)
2 dl kalamataoliver utan kärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2571 KJ / 614 kCal
Fett37 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En jätte god mättande sallad med härliga smaker.
Petra
2022-08-27Väldigt god och matig sallad! Perfekt, snygg bjudmat! Dressingen blir dock godare om man utesluter apelsin tyckte vi här hemma 😊
Camilla
2020-01-22