UNDER 30 MIN | Medel

Krämig sallad med rödkål och grönkål

Denna krämiga sallad är helt perfekt att servera till exempelvis prinskorvar och köttbullar. Du gör salladen av rödkål och grönkål som blandas med en krämig sås gjord på parmesanost och crème fraiche, toppa med rostade pumpakärnor och fräscha granatäppelkärnor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina granatäppelkärnorna.
  2. Ansa och strimla rödkålen mycket fint, gärna med en mandolin.
  3. Lägg rödkål och grönkål i en bunke. Massera in saltet i kålen och låt det stå och salta ur ca 15 minuter.
  4. Riv parmesanosten fint på ett rivjärn. Hacka kaprisen fint. 
  5. Blanda parmesan och kapris med créme fraiche, senap och majonnäs. Smaksätt med peppar.
  6. Lägg kålen i ett durkslag, pressa ur vätskan ur kålen ordentligt.
  7. Blanda kålen med créme fraicheblandningen. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp salladen på ett fat eller i en skål.
  8. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  9. Till servering: Toppa kålsalladen med rostade pumpakärnor och granatäppelkärnor. Servera gärna salladen på en buffé till köttbullar och prinskorv.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tillbehören.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 1/4 litet rödkålshuvud (à ca 300 g)
  • 125 g hackad färsk grönkål
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk finhackad kapris
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 dl majonnäs
  • svartpeppar
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 dl frysta granatäppelkärnor
Till servering
  • kycklingköttbullar
  • kycklingprinskorv

Näringsvärde
Per portion

Energi 788 kJ / 188 kCal