Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

6
1
Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Denna vego-sallad är en mättande sallad som för tankarna till medelhavsmat. Grunden är en klassisk och god basilikadressing som du kryddar med dijonsenap. Bönor, oliver och ris gjort på kikärtor ger dig bra energi och är mättande. Salladen toppas med krämig mozzarella och krispiga granatäppelkärnor.

Skriv ut
Medelhavssallad med kikärtsris och basilikadressing

Ingredienser

4 portioner
1 dl
frysta granatäppelkärnor
finrivet skal och saft av 1
apelsin (1 apelsin motsvarar 1 dl saft)
1
kruka basilika
2 tsk
dijonsenap
1 tsk
vitvinsvinäger
1 dl
olivolja
-
salt
-
svartpeppar
4
port ris av kikärtor
150 g
haricots verts (bönor)
1
silverlök
1/2
gurka
250 g
gula körsbärstomater
2
mozzarellaostar (à 125 g)
2 dl
kalamataoliver utan kärnor

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättning.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Camilla

2020-01-22

Väldigt god och matig sallad! Perfekt, snygg bjudmat! Dressingen blir dock godare om man utesluter apelsin tyckte vi här hemma 😊

Näringsvärde per portion

Energi 3083 KJ / 736 kCal
Fett 43 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 53 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept