Vildsvinsstek
Här är ett utsökt recept på en saftig vildsvinsstek med mycket smak och goda kryddor, bland annat paprika och koriander. Av stekskyn gör du en smakrik sås som du serverar till vildsvinssteken med potatis och haricots verts.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek av vildsvin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen koriander
3 msk smör
1 morot
1 gul lök
1/2 kruka persilja
2 lagerblad
1 dl valnötter
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 - 3 tsk majsstärkelse
Till servering
Kokt potatis och haricots verts
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi2149 KJ / 514 kCal
Fett27 g
Salt2.6 g
Kolhydrater7 g
Protein60 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
hur varm ska ugnen vara ?
Harri
2024-02-17Hej Harri! I det här receptet använder man inte ugnen utan bräserar färdigt steken i grytan på spisen. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-19Var så gott å såsen vart så god.
Maria
2023-12-10Varför anger ni ingen ugnstemperatur? Svag värme är väl ingen hjälp på vägen? Som bilaga passar vit sparris.
Renate
2022-04-15