Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vildsvinsstek

Här är ett utsökt recept på en saftig vildsvinsstek med mycket smak och goda kryddor, bland annat paprika och koriander. Av stekskyn gör du en smakrik sås som du serverar till vildsvinssteken med potatis och brysselkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bind upp steken med hushållssnöre om den inte redan är nätad. Krydda köttet väl runtom med salt, peppar, paprikapulver och koriander.
  2. Bryn steken väl runtom i en panna med matfett. Lägg den i en stekgryta och sätt i en stektermometer.
  3. Skär moroten i bitar och skala och klyfta löken. Bryn detta och lägg tillsammans med persiljan runtom steken.
  4. Smula lagerbladen och hacka valnötskärnorna. Strö det på steken. Späd med vattnet och smula ner buljongtärningen. Bräsera steken på svag värme under lock tills termometern visar 85°C.
  5. Ta upp köttet och låt det vila 15 minuter. Sila skyn ner i en såskastrull och pressa innehållet mot silen.
  6. Tillsätt soja och tomatpuré, späd med grädden och smaka av. Koka ihop såsen eller red den med lite vetemjöl utrört i vatten. Servera steken med såsen, kokt potatis och gärna brysselkål.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek
  • salt och svartpeppar
  • paprikapulver
  • malen koriander
  • matfett till stekning
  • 1 morot
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten knippa persilja
  • 2 lagerblad
  • 1 påse valnötskärnor (à ca 60 g)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vispgrädde
  • ev vetemjöl
Lägg till i inköpslistan