Vildsvinsstek

40
12
Vildsvinsstek

Här är ett utsökt recept på en saftig vildsvinsstek med mycket smak och goda kryddor, bland annat paprika och koriander. Av stekskyn gör du en smakrik sås som du serverar till vildsvinssteken med potatis och brysselkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Vildsvinsstek

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg ben- och svålfri skinkstek
salt och svartpeppar
paprikapulver
malen koriander
matfett till stekning
1 morot
1 liten gul lök
1 liten knippa persilja
2 lagerblad
1 påse valnötskärnor (à ca 60 g)
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
ev vetemjöl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Marina

2021-06-11

Fantastiskt gott. Innan jag tillagade steken hade jag den ute 2-3 timmar så att den inte var kall. Uteslöt koriander, persilja och valnötter. Serverade bl. a. majrova, blomkål och gelé till.

Axel

2021-01-01

Blev riktigt gott, rekomenderas!

Carina

2020-11-24

Jag måste säga att det här var en av de godaste såsen jag smakat. Hela receptet var enkel och maten blev riktigt gott men såsen var otrolig. Jag valde att inte ha morötter eller valnötter pga allergier. Malde ner persilja och lök och hade ner det sedan i såsen, perfekt! Enkelt, snabbt och lyxigt!

Testa liknande recept