Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Vildsvinsfilé med valnötstäcke är ett mustigt och elegant recept som passar vid finare bjudningar. Servera köttet med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt en frisk tomatsallad.

Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Ingredienser

6 portioner
2 skivor vitt formbröd
50 g valnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
1 krm peppar
50 g smör eller margarin
700 g vildsvinsfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Sås

1 gul lök
1 morot
1 msk smör eller margarin
1 tsk tomatpuré
3 dl rödvin
4 dl köttbuljong vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 msk maizenaredning för mörka såser

Till servering

smörfrästa trattkantareller
klyftpotatis
tomatsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade trattkantareller med chili och sesamfrö
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dalafilé med äppelportvinssås
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kristins köttbullar med trattkantareller
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga