Vildsvinsfilé med valnötstäcke
Vildsvinsfilé med valnötstäcke är ett mustigt och elegant recept som passar vid finare bjudningar. Servera köttet med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt en frisk tomatsallad.
Ingredienser
6 portioner
2 skivor vitt formbröd
50 g valnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
1 msk hackad timjan
1/2 tsk salt
1 krm peppar
50 g smör eller margarin
700 g vildsvinsfilé
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Sås
1 gul lök
1 morot
1 msk smör eller margarin
1 tsk tomatpuré
3 dl rödvin
4 dl köttbuljong vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 msk maizenaredning för mörka såser
Till servering
smörfrästa trattkantareller
klyftpotatis
tomatsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer