Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Vildsvinsfilé med valnötstäcke

Vildsvinsfilé med valnötstäcke är ett mustigt och elegant recept som passar vid finare bjudningar. Servera köttet med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt en frisk tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa bröd, nötter, timjan, salt och peppar i en matberedare. Blanda i matfettet.
  3. Putsa filén på hinner och senor.
  4. Sås: Skala och skiva lök och morot. Fräs lök och morot i matfettet i en stekpanna.
  5. Tillsätt buljongen och låt puttra ca 5 min. Sila såsen i en ren kastrull och låt koka upp på nytt. Vispa i maizenaredningen och låt koka ytterligare 1 min till lagom såskonsistens. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  6. Gnid in filén med salt och peppar. Bred valnötssmöret över köttet och tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.
  7. Låt köttet vila ca 10 min under aluminiumfolie innan det skärs upp.
  8. Till servering: Servera med smörfrästa trattkantareller och klyftpotatis samt tomatsallad

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 skivor vitt formbröd
  • 50 g valnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
  • 1 msk hackad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g smör eller margarin
  • 700 g vildsvinsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Sås
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 4 dl köttbuljong vilt- och kantarellbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 1 msk maizenaredning för mörka såser
Till servering
  • smörfrästa trattkantareller
  • klyftpotatis
  • tomatsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?