Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsjärpar, potatissallad och honungsstekt färsklök

Njut av lammfärsjärpar med potatissallad och en fantastiskt god honungsstekt färsklök till middag. Järparna får smak av färsk persilja och kapris som passar utmärkt ihop med den krispiga potatissalladen. Där står bland annat äpple och honungssöt färsklök. Hoppas det smakar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Järpar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Hacka persilja och kapris. Skölj citronen och riv det yttersta av skalet. Blanda allt med färsen och krydda med salt och peppar.
  2. Potatissallad: Skala och koka potatisen.
  3. Skär bort det översta gröna på löken och spara till salladen. Dela lökarna en gång på längden. Pressa citronen. Rör ihop honungen med citronsaften och blanda med löken.
  4. Bryn löken i smöret i en stekpanna på medelvärme med snittsidan nedåt tills den blir mjuk och ytan karamelliserats.
  5. Järpar: Forma färsen till järpar och stek dem runt om i oljan i en stekpanna på medelvärme ca 12 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  6. Potatissallad: Strimla det gröna från löken. Skiva rädisorna och äpplet tunt. Dela potatisarna i halvor. Blanda ihop senap och olja och vänd ner potatis, lök, rädisor, äpple och spenat. Smaksätt med salt och peppar.
  7. Servera järparna med potatissalladen.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
Järpar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1/2 kruka persilja
  • 3 msk kapris
  • skalet av 1 citron
  • ca 500 g lammfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
Potatissallad
  • 900 g fast potatis
  • 1 knippe färsklök
  • saften av 1 citron
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 1/2 strut rädisor (à 125 g)
  • 1 rött äpple
  • 1 msk svensk senap
  • 2 msk olja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2919 kJ / 699 kCal