Matvetesallad med melon och chilirostade kikärtor
En matig sallad står på kvällens meny, med matvete som bas. Addera marinerade kronärtskockor, lök, melon och kikärtor bland annat. Smaksättningen utgörs av citron och dijonsenap.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 rödlök
1/2 citron (saften)
2 msk olja
2 tsk dijonsenap
1 galiamelon
1/2 gurka
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 röd peppar
1 msk olja
1 dl pumpakärnor
salt
peppar
1 förp färsk persilja (à 20 g)
2 dl matyoghurt
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3051 KJ / 738 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såg nu att jag missade att det var en crème i ingredienserna
Daniel
2024-01-04Obegripliga instruktioner. Skockor har hamnat magiskt i "bunken", lätt att blanda ihop med den bunke man lagtmelon osv i. Sedan skall man blanda yoghurten med "krämen", hur blir tärnad gurka och marinerade skockor en kräm?
Daniel
2024-01-04Toppengott, mättande och lättlagat. Härligt tuggmotstånd och spännande smaker som gifter sig väl.
Anna
2023-07-18