Rigatonipasta med kronärtskocka och rosmarin

1
0 Klimatsmart
Rigatonipasta med kronärtskocka och rosmarin

En härligt smarrig pasta med smaker av kronärtskocka, vitlök, rosmarin och citron. Ja ni hör ju. Mer än så behöver vi inte säga, mer än smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Rigatonipasta med kronärtskocka och rosmarin

Ingredienser

4 portioner

Grönsaksfräs

1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 rödlök
1/2 msk olja (från kronärtskockorna)
1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor

Sås

1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 kruka rosmarin
1 citron
salt
peppar
250 g sojabönor
500 g färsk pasta (gärna rigatoni)

För alla

Kontrollera noga innehållet i kronärtskockscrèmen.  
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde. Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2495 KJ / 605 kCal
Fett 37 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept