Rigatonipasta med kronärtskocka och rosmarin
En härligt smarrig pasta med smaker av kronärtskocka, vitlök, rosmarin och citron. Ja ni hör ju. Mer än så behöver vi inte säga, mer än smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023
Ingredienser
4 portioner
Grönsaksfräs
1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
1 rödlök
1/2 msk olja (från kronärtskockorna)
1 vitlöksklyfta
1 dl solroskärnor
Sås
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 kruka rosmarin
1 citron
salt
peppar
250 g sojabönor
500 g färsk pasta (gärna fullkorn, rigatoni)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2495 KJ / 605 kCal
Fett37 g
Salt3.4 g
Kolhydrater44 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gillade syran från citronen… Använde mest vanlig grädde.
Britt-marie the
2023-03-28Fräscht med citronen. Gjorde egen kronärtskockscreme som blev lite "vitlökig", passade iaf bra ihop med resten av smakerna.
Petra
2022-03-14Ganska smaklöst.
Linda
2022-03-14