Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig kronärtskockspasta med bresaola

Mama Mia! Denna pastarätt är inte bara god, utan även busenkel att laga! Den kokta pastan tillsammans med de kokta sojabönorna blandas ihop med en mjölkberedning innehållande grädde och kronärtskockskräm. Som ytterligare grädde på moset toppas rätten med kall bresola. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt sojabönorna koka med när det återstår ca 2 minuter av koktiden.
  3. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull, blanda ner kronärtskockscrèmen, avrunnen pasta och sojabönor. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera bresaolan med den krämiga pastan och tomaterna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g sojabönor
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 130 g kronärtskockscrème
  • salt
  • peppar
  • 2 förp bresaola (à 70 g)
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3240 kJ / 776 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept