Kronärtskockspasta med mortadella

3
0
Kronärtskockspasta med mortadella

Kronärtskocka passar utmärkt att ha i en pasta. Och här har du både grillad kronärtskocka och en kräm gjord på samma skocka. Pastan blir härligt krämig och du äter den tillsammans med lite krispig salladsmix och mortadella.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2021

Kronärtskockspasta med mortadella

Ingredienser

2 portioner
250 g
färsk pasta (gärna fettuccine med spenat)
1
förp kronärtskockscrème (à 130 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
200 g
pärltomater
1
förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
1/2
påse krispig salladsmix (à 65 g)
100 g
mortadella

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri.

Gör så här

Tips

Spar oljan från kronärtskockorna till stekning eller dressing.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3267 KJ / 783 kCal
Fett 56 g
Salt 4 g
Kolhydrater 46 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept