Kronärtskockspasta med mortadella
Kronärtskocka passar utmärkt att ha i en pasta. Och här har du både grillad kronärtskocka och en kräm gjord på samma skocka. Pastan blir härligt krämig och du äter den tillsammans med lite krispig salladsmix och mortadella.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
2 portioner
250 g färsk pasta (gärna fettuccine med spenat)
1 förp kronärtskockscrème (à 130 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
200 g pärltomater
1 förp marinerade kronärtskockor (à 190 g)
1/2 påse krispig salladsmix (à 65 g)
100 g mortadella
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri.
Gör så här
Tips
Spar oljan från kronärtskockorna till stekning eller dressing.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3267 KJ / 783 kCal
Fett56 g
Salt4 g
Kolhydrater46 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer