Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spetsad melon

Spetsad melon är en spännande och snygg dessert där gästerna får varsin liten melon smaksatt med sött portvin. Servera kex med rumstempererad vitmögelost till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. En liten portionsmelon till var och en. Kyl melonen något, till ca 15 grader. Skär av toppen och gröp ur kärnorna. Fyll på med portvin av god kvalitet.
  2. Till servering: Servera en mogen, rumstempererad vitmögelost på kex till. Fyll på med mer portvin i melonerna efter behov.

Tips

Man kan också pressa över lite limejuice och röra ner lite råsocker. En annan variant är att ta vitt vin och socker, eller ett mousserande sött vin.

Ingredienser

Portioner: 1
  • galiamelon eller charentaismelon
  • portvin (av god kvalité, gärna sött vitt)
Till servering
  • vitmögelost
  • kex
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?