Krämig lax med soltorkade tomater och vita bönor
Lax i krämig sås med soltorkade tomater och små vita bönor är en lyxig middag som är både enkel och snabb att laga. Servera den krämiga laxgrytan tillsammans med matvete eller valfritt gryn och pressa gärna över lite citron.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete
400 g laxfilé utan skinn
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 förp små vita bönor (á 380 g)
3 dl vispgrädde
1 dl hackade soltorkade tomater
1 msk dijonsenap
2 dl basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
Till servering
citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan citron.
Energi3128 KJ / 747 kCal
Fett52 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagade enligt receptet men tyckte att hela rätten föll platt i smaken då den saknar umami. Tror den hade höjts av lök, vitlök, och parmesan dock.
Maria
2024-03-05Supergott! Jag använde kummel otroligt gott
Cecilia
2024-02-27Utgick från detta recept men lade till lök, vitlök, svamp, vitt vin och lite torkad timjan. Blev jättegott!
Matilda
2024-02-18