Grynsallad med tomater och bönröra

12
0 Klimatsmart
Grynsallad med tomater och bönröra

Här kommer en tallrik som är både är en fröjd för ögat och för smaklökarna! En matig sallad gjord på matvete serveras här ihop med härliga smaker från fänkål och soltorkade tomater, som sedan binds ihop fint med den krämiga bönröran! Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2022

Grynsallad med tomater och bönröra

Ingredienser

4 portioner

Grynsallad

1 tsk fänkålsfrö
4 port matvete
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 fänkål
200 g strimlade soltorkade tomater
65 g babyspenat

Tomatsallad

250 g tomatmix
1 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
120 g krutonger (vitlök/persilja)
150 g röra av bönor (gulärt och chili)
1/2 dl pumpakärnor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2724 KJ / 661 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 66 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden