Grön bönsallad med matvete och valnötter
Haricots verts är brytbönor som skördats tidigt. Koka dem nätt och jämnt mjuka och blanda med nyttigt matvete och en gudomlig dressing med spännande ingredienser som tahini, lönnsirap och torkad mynta. Toppa med valnötter och körvel – läckert värre!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 dl matvete
700 g haricots verts (bönor) eller brytbönor
1 dl hackade valnötter
1/2 tsk chiliflakes
färsk körvel till garnering
Tahinisås
3/4 dl tahini
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 tsk torkad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk lönnsirap
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1827 KJ / 438 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g
Kommentar
Ja det blev ju inte någon sås. Snarare en tjock brun pasta. 3/4dl tahini från Kung Markatta tog jag, och resultatet blev en bajsbrun röra, dock välsmakande men ack så oaptitlig till utseendet!
Jessica
2021-08-24