Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Grön bönsallad med matvete och valnötter

Haricots verts är brytbönor som skördats tidigt. Koka dem nätt och jämnt mjuka och blanda med nyttigt matvete och en gudomlig dressing med spännande ingredienser som tahini, lönnsirap och torkad mynta. Toppa med valnötter och körvel – läckert värre!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj under kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2 minuter. Häll av och lägg i en bunke med isvatten. Häll av och torka torra med handduk.
  3. Tahinisås: Blanda alla ingredienser i en skål.
  4. Blanda vete, bönor och sås i en skål. 
  5. Strö över valnötter, chiliflakes och körvel vid servering.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller glutenfri couscous.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl matvete
  • 700 g haricots verts eller brytbönor
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • färsk körvel till garnering
Tahinisås
  • 3/4 dl tahini
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 tsk torkad mynta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1827 kJ / 438 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer