Grön bönsallad med matvete och valnötter

Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat
1
Grön bönsallad med matvete och valnötter

Haricots verts är brytbönor som skördats tidigt. Koka dem nätt och jämnt mjuka och blanda med nyttigt matvete och en gudomlig dressing med spännande ingredienser som tahini, lönnsirap och torkad mynta. Toppa med valnötter och körvel – läckert värre!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Grön bönsallad med matvete och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl  matvete
700 g  haricots verts (bönor) eller brytbönor
1 dl  hackade valnötter
1/2 tsk  chiliflakes
färsk körvel till garnering

Tahinisås

3/4 dl  tahini
3 msk  olivolja
2 msk  färskpressad citronjuice
1 1/2 tsk  torkad mynta
1   pressad vitlöksklyfta
1 tsk  lönnsirap
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller glutenfri couscous.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat

Kommentar

Ja det blev ju inte någon sås. Snarare en tjock brun pasta. 3/4dl tahini från Kung Markatta tog jag, och resultatet blev en bajsbrun röra, dock välsmakande men ack så oaptitlig till utseendet!

Jessica

2021-08-24

Näringsvärde per portion

Energi1827 KJ / 438 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matvetesallad med bönor och rostade morötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Farrosallad med sparris, päron och sojanötter
Betyg 3.8 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fiskfilé med tahini
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga