Grön bönsallad med matvete och valnötter

65
1
Grön bönsallad med matvete och valnötter

Haricots verts är brytbönor som skördats tidigt. Koka dem nätt och jämnt mjuka och blanda med nyttigt matvete och en gudomlig dressing med spännande ingredienser som tahini, lönnsirap och torkad mynta. Toppa med valnötter och körvel – läckert värre!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Grön bönsallad med matvete och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl matvete
700 g haricots verts (bönor) eller brytbönor
1 dl hackade valnötter
1/2 tsk chiliflakes
färsk körvel till garnering

Tahinisås

3/4 dl tahini
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 tsk torkad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk lönnsirap
1/2 tsk salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris eller glutenfri couscous.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentar

Jessica

2021-08-24

Ja det blev ju inte någon sås. Snarare en tjock brun pasta. 3/4dl tahini från Kung Markatta tog jag, och resultatet blev en bajsbrun röra, dock välsmakande men ack så oaptitlig till utseendet!

Näringsvärde per portion

Energi 1827 KJ / 438 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 25 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden