Grön bönsallad med matvete och valnötter

Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat
1
Grön bönsallad med matvete och valnötter

Haricots verts är brytbönor som skördats tidigt. Koka dem nätt och jämnt mjuka och blanda med nyttigt matvete och en gudomlig dressing med spännande ingredienser som tahini, lönnsirap och torkad mynta. Toppa med valnötter och körvel – läckert värre!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Grön bönsallad med matvete och valnötter

Ingredienser

4 portioner
1 dl matvete
700 g haricots verts (bönor) eller brytbönor
1 dl hackade valnötter
1/2 tsk chiliflakes
färsk körvel till garnering

Tahinisås

3/4 dl tahini
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 tsk torkad mynta
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk lönnsirap
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
65 personer har röstat

Kommentar

Ja det blev ju inte någon sås. Snarare en tjock brun pasta. 3/4dl tahini från Kung Markatta tog jag, och resultatet blev en bajsbrun röra, dock välsmakande men ack så oaptitlig till utseendet!

Jessica

2021-08-24

Näringsvärde per portion

Energi1827 KJ / 438 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater25 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Grane Cuotte (Kokt Vete)
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matvetesallad med aprikoser och getost
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matvetesallad med bönor och rostade morötter
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kålsallad med matvete och Västerbottensost
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga