Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt

Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt är en lockande rätt för den som tycker mycket om lax och vill prova en ny variant. I detta recept blandas rotfrukternas rejäla smak med honungens och dijonsenapens mjuka drag.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2011

Stekt lax med rostad rotfruktsvete och fänkålsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 bitar skinn- och benfri laxfilé (à 150 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja

Rotfruktsvete

3 palsternackor (3 st motsvarar ca 300 g)
4 morötter (4 st motsvarar ca 300 g)
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl matvete
1 msk dijonsenap
rivet skal av 1/2 citron
1 ask smörgåskrasse

Fänkålsyoghurt

2 dl matlagningsyoghurt (10%)
1 - 1 1/2 tsk stötta fänkålsfrön
2 tsk honung
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Oxsvanssoppa
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogens svamp med rotfrukter och matvete
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingspett med chorizotoppad rotfruktssallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kycklinggryta med bacon, steklök och senap
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med grillad fänkål och apelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grynsallad med tomater och bönröra
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga